Added to cart!

Give customers more details.

View my cart (0)

Fördelar med konstgjorda växter jämfört med riktiga växter

  • , förbi
  • 3 min lästid
zonder-titel-1400-x-500-px

Grönska i hemmet skapar lugn i hemmet. Det finns flera studier som visar att växter kan minska stress och få oss att känna oss positiva. Men har du inte gröna fingrar? Oroa dig inte för det! Även år 2024 kommer konstgjorda växter att fortsätta öka i popularitet. Men varför välja konstgjorda växter framför riktiga? Det finns en hel del fördelar med konstgjorda växter jämfört med riktiga växter. Vilka då? Det ska vi berätta för dig!

Grönska i hemmet skapar lugn i hemmet. Det finns flera studier som visar att växter kan minska stress och få oss att känna oss positiva. Men har du inte gröna fingrar? Oroa dig inte för det! Även år 2024 kommer konstgjorda växter att fortsätta växa i popularitet. Men varför välja konstgjorda växter framför riktiga? Det finns en hel del fördelar med konstgjorda växter jämfört med riktiga växter. Vilka då? Det ska vi berätta för dig!

Konstgjorda växter är underhållsfria

Riktiga växter ser ofta inte vackra ut året runt. Det beror på att många växter är säsongsbetonade. Dessutom är de beroende av din skötsel: ett bra matningsschema. Med riktiga växter måste du också ta hänsyn till mängden solljus och vattenintag. Dessutom behöver varje växt skötas på olika sätt. Och hur är det med beskärning och omplantering? Kort sagt, en hel del krångel för lite grönt i ditt hem. Har du inte gröna fingrar men vill ändå ha grönska i ditt hem? Välj då konstgjorda växter. Konstgjorda växter är (nästan) underhållsfria. Naturligtvis behöver de lite kärlek. Damma av dem då och då så kommer de konstgjorda växterna att skina som förr. Vårt tips för detta är att använda en swiffer.

Konstgjorda växter kan placeras i alla rum i huset

Med riktiga växter måste du ta hänsyn till ljuset. Detta är inte nödvändigt med konstgjorda växter. Därför kan du placera konstgjorda växter i rum där det inte finns något solljus eller inget fönster. Tänk på badrummet eller toaletten.

Konstgjorda växter är hållbara

Hållbarhet är ett mycket viktigt ämne i den tid vi lever i. Nu hör du mig tänka: konstgjorda växter, hållbara? Vi förklarar. Som nämnts ovan kräver konstgjorda växter inget underhåll. Det innebär mindre vattenförbrukning. Dessutom behöver konstgjorda växter inte gödslas och behöver inte bekämpningsmedel. Detta säkerställer att inga kemikalier eller gödningsmedel kommer ut i miljön. Konstgjorda växter har en lång livslängd medan riktiga växter måste bytas ut regelbundet eftersom de dör. Detta skapar mindre avfall men också mindre efterfrågan på odlade växter. Kort sagt är en riktig växt inte alls så hållbar som den verkar, till skillnad från konstgjorda växter.

Konstgjorda växter är allergi- och husdjurssäkra

Vissa växtarter kan vara giftiga för både människor och djur. Du måste ständigt se till att dina barn och/eller husdjur inte kommer i närheten av dessa växter. Med konstgjorda växter är detta lyckligtvis inte ett problem. Så du kan njuta av den konstgjorda växten Ficus utan några bekymmer.

Naturligtvis kan dina barn och/eller husdjur vilja leka med växtens jord. Inte heller det är något problem med en konstgjord växt.

Konstgjorda växter är inte dyra

OK, inköpspriset för en konstgjord växt är ofta lite högre än för en riktig växt. Men på lång sikt behöver du inte köpa en ny kruka eftersom den riktiga växten har vuxit ur sin kruka, och du behöver inte heller förse den konstgjorda växten med näring och färsk krukväxtjord. Slutligen, med en riktig växt löper du också risken att den inte kommer att hålla länge och att du måste köpa en annan. Konstgjorda växter håller i flera år!

Konstgjorda växter kan inte skiljas från riktiga växter

Kvaliteten på konstgjorda växter förbättras ständigt. En kombination av silke och plast används för våra konstgjorda växter. Vissa konstgjorda växter har dessutom en riktig trästam. Om du inte vet att det är konstgjorda växter, kommer du definitivt inte att märka det med våra konstgjorda växter!

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Har du inget konto än?
Skapa konto