Added to cart!

Give customers more details.

View my cart (0)

Hur tillverkas konstgjorda blommor och växter?

 • , förbi
 • 3 min lästid
hoe-worden-kunstbloemen-en-kunstplanten-gemaakt

De blir alltmer populära: konstgjorda blommor och konstgjorda växter. I hem och på kontor såväl som på sjukhus, köpcentra eller vårdhem. Mycket praktiskt för att skapa atmosfär när man inte har tid eller personer som kan ta hand om blommorna och växterna. Men var kommer egentligen konstgjorda blommor ifrån och hur tillverkas de?

Ursprunget till konstgjorda blommor

Konstgjorda blommor har tillverkats i olika delar av världen förr i tiden. Det sägs t.ex. att en kinesisk kejsare för över 1 300 år sedan lät tillverka konstgjorda blommor för att dekorera sitt tempel. De gamla egyptierna tillverkade konstgjorda blomsterkransar av tunna hornskivor i olika färger och ibland även belagda med guld, silver eller koppar. De gamla romarna var mycket bra på att imitera blommor i vax. De gjorde det med en enorm perfektion, något som är praktiskt taget oöverträffat än idag.

Italienarna var bland de första som började tillverka konstgjorda blommor av siden. De tidigare konstgjorda blommorna gjordes av färgade band som tvinnats ihop. Senare tillverkades blommor även av fjädrar, t.ex. av kolibrins färgglada fjädrar.

Vad tillverkas konstgjorda blommor av?

För mycket länge sedan gjordes blommor av horn, vax, silke eller fjädrar. Numera tillverkas konstgjorda blommor av polyester, papper eller nylon.

En konstgjord blomma eller växt anses vara vacker när den ser realistisk ut. Om den falska växten ser realistisk ut bestäms av följande punkter:

 • - Bladens form
 • - Materialet som används och färgen
 • - Bladens täthet

Bladen på alla våra konstgjorda blommor och växter är gjorda av konstsilke. Konstsilket är tillverkat av det naturliga råmaterialet cellulosa, som utvinns ur trämassa. Detta material är mycket starkt och lätt att arbeta med. Ett mycket lämpligt material för troget reproducerande blad.

Hur tillverkas de konstgjorda blommorna?

Det finns flera steg som alltid äger rum oavsett material:

 • - Förstärkning av polyestertyget i gelatin;
 • - Klipp ut kronbladen i form från polyestertyget, antingen med sax eller med en maskin som kan klippa ut mycket på en gång;
 • - Venerna på kronbladen trycks med hjälp av screentryck;
 • - Kronbladen får sin naturliga runda form med hjälp av strykjärn i olika former.
 • - Ordna kronbladen så naturligt som möjligt, så att det blir en blomknopp;
 • - Det sista steget är att fästa blomman på en stjälk av mässing eller järntråd. Naturligtvis är denna stjälk också belagd med ett färgat material för att få blomman att se "riktig" ut.

När kan man använda konstgjorda blommor?

Naturligtvis kan konstgjorda blommor alltid användas för alla tillfällen. Särskilt på platser där det inte finns så mycket dagsljus är konstgjorda blommor ett bra alternativ. Även grenar där det kanske inte går så många människor med gröna fingrar kan lysas upp med konstgjorda blommor. Vad sägs om väntrummet på ett sjukhus, vårdhem eller restaurang? Det ger rummet lite extra atmosfär.

Konstgjorda blommor är dock avsedda för inomhusbruk. De är inte väderbeständiga. Det finns alltid människor som ställer ut konstgjorda blommor och växter utomhus, men på nolltid har de blivit missfärgade och fula.

Konstgjorda blommor är dyra att köpa, men du kommer att ha dem ute inom några månader. Om du normalt köper en bukett färska snittblommor varannan vecka, som vanligtvis räcker en vecka, kommer du att ha din konstgjorda blombukett ute inom 2 månader. Speciellt de konstgjorda silkesblommorna är nästan omöjliga att skilja från riktiga blommor idag.

Vårt erbjudande

På Easyplants-kunstplanten.nl har vi ett mycket brett utbud av konstgjorda blommor och konstgjorda växter. Allt från blommande konstgjorda växter till konstgjorda blommor för att komponera en bukett. Vi har också konstgjorda blommor i en kruka, vas eller blomlåda.

Vill du köpa konstgjorda blommor?

Om du vill lysa upp ditt hem, kontor eller utrymme med konstgjorda blommor, ta en titt på vårt produktsortiment. Vi erbjuder ett mycket komplett sortiment av konstgjorda växter för alla möjliga utrymmen eller smaker. Easyplants är en av de största online-leverantörerna av konstgjorda blommor och konstgjorda växter. Sök, titta och beställ och bli snart mycket nöjd med ditt vackra grönfärgade utrymme!

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Har du inget konto än?
Skapa konto