Added to cart!

Give customers more details.

View my cart (0)

Skötsel av konstgjorda växter

  • , förbi
  • 2 min lästid
dsc01800

Konstgjorda växter är perfekta om du inte har gröna fingrar men ändå vill ha grönska i ditt hem. Konstgjorda växter kräver mycket mindre underhåll än riktiga växter. Du behöver till exempel inte tänka på matningsschema, rätt temperatur eller ljusförhållanden. En annan fördel är att en konstgjord växt kommer att överleva även om du inte tar hand om den på ett tag. Konstgjorda växter behöver dock lite uppmärksamhet. Men konstgjorda växter är väl underhållsfria? Nej, de är underhållsfria! Konstgjorda växter håller i flera år, men för det är det viktigt att du rengör och underhåller dem ordentligt. Detta beror på att en konstgjord växt är en riktig dammfälla. Detta gör att växten ser tråkig och smutsig ut. Hur rengör man konstgjorda växter ordentligt? Vi ger dig våra tips och tricks.

Konstgjorda växter är perfekta om du inte har gröna fingrar men ändå vill ha grönska i ditt hem. Konstgjorda växter kräver mycket mindre underhåll än riktiga växter. Du behöver till exempel inte tänka på matningsschema, rätt temperatur eller ljusförhållanden. En annan fördel är att en konstgjord växt överlever även om du inte tar hand om den på ett tag. Ändå behöver konstgjorda växter lite uppmärksamhet då och då. Men konstgjorda växter är väl underhållsfria? Nej, de är underhållsfria! Konstgjorda växter håller i flera år, men då är det viktigt att du rengör och underhåller dem ordentligt. Detta beror på att en konstgjord växt är en riktig dammfälla. Detta gör att växten ser tråkig och smutsig ut. Hur rengör man konstgjorda växter ordentligt? Vi ger dig våra tips och tricks för att hålla din konstgjorda växt lysande i flera år!

Material för rengöring av konstgjorda växter


Det är viktigt att använda rätt material för att rengöra konstgjorda växter.Använd en dammvippa eller fjädervippa för att ta bort ytdamm från bladen. Använd tvål och vatten för att göra en skum för att rengöra bladen. Och slutligen, använd en handduk för att torka konstgjord växt igen.

Rengöring av konstgjorda växter


Börja med att damma av den konstgjorda växten med en dammvippa eller ett dammtrasa. Förutom att det finns damm på bladen kan bladen också ha blivit feta. Använd tvålvatten för att rengöra bladen på den konstgjorda växten ordentligt. Blanda en droppe diskmedel med vatten för detta ändamål. Använd en ren trasa för att rengöra bladen och torka dem sedan väl. Vårt råd är att rengöra dina konstgjorda växter en gång i månaden.

Ställ aldrig en konstgjord växt i duschen för att rengöra den. Vissa av våra konstgjorda växter har en stam av äkta trä och kommer att ruttna i detta fall.

Håll konstgjorda växter strålande

Förutom att det är viktigt att hålla konstgjorda växter rena finns det också ett antal andra faktorer som påverkar den konstgjorda växtens utseende.

Skydda från direkt solljus

Konstgjorda växter missfärgas om de utsätts för alltför mycket direkt solljus. Placera därför en konstgjord växt på en plats där den inte är i direkt solljus eller välj en UV-resistent konstgjord växt. En UV-resistent konstgjord växt kan också placeras utomhus och missfärgas inte på grund av solljus. Detta beror på att en speciell beläggning används på bladen.

Forma den konstgjorda växten

Våra konstgjorda växter måste skyddas under transporten. Därför levereras alla våra konstgjorda växter i en låda. Det innebär att växten fortfarande måste vecklas ut när den kommer fram till dig. Att modellera en konstgjord växt är enkelt. Eftersom den konstgjorda växtens grenar och blad består av järntråd kan du enkelt böja dem.

Dammtorkning av konstgjord växt

En konstgjord växt är en riktig dammfälla, så det är viktigt att damma och rengöra den regelbundet. Detta förhindrar att den konstgjorda växten ser tråkig ut.

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Har du inget konto än?
Skapa konto