Added to cart!

Give customers more details.

View my cart (0)

Tips för att sätta ihop din egen konstbukett!

  • , förbi
  • 3 min lästid
fotooo

Tips för att sätta ihop din egen konstgjorda bukett!

Konstgjorda blommor blir alltmer populära. Det innebär att den tråkiga bilden av konstgjorda blommor håller på att försvinna. Detta beror på att kvaliteten på konstgjorda blommor är vackrare än någonsin. Även om det inte finns några sidenblommor, används bara en liten mängd siden i kombination med plast. Plasten blir bättre och bättre, vilket innebär att den missfärgas mindre. Det gör att konstgjorda blommor har en lång livslängd, vilket gör dem till ett hållbart val. 2021 års blomstertrend är plockbuketten eller fältbuketten. Den ska se ut som om du precis har plockat blommor i naturen och satt ihop dem i en vas. Buketten består av konstgjorda blommor i olika färger och blomstjälkar i olika längder. I en fältbukett har man inte lagt till så mycket grönt. Det gör att de konstgjorda blommorna sticker ut mer. Här är några tips för att sätta ihop din egen konstgjorda bukett.

1. Använd olika former av blommor

Det finns tre olika typer av blomformer: spikformade, grenade och sfäriska. Välj samma mängd av varje typ av blomform. För en stor bukett använder du ca 15 stjälkar och för en liten bukett använder du ca 10 stjälkar.

Tips: Välj att använda en eller två iögonfallande blomformer, till exempel den konstgjorda blomman Delphinium. Detta är blickfånget i den konstgjorda buketten. Använd dessutom lite grönska för att fylla upp buketten, till exempel en konstgjord eukalyptusgren eller konstgjord ormbunksgrönska. Du kan också välja att lägga till några grenar som en konstgjord prydnadsgren lönn.

2. Färger på konstgjorda blommor

Vilken färg du väljer för konstgjorda blommor beror naturligtvis på din interiör. Du kan till exempel välja en färgglad bukett med olika färger av konstgjorda blommor blandade med varandra eller en lugnare bukett med olika pastellfärger eller till och med helt vit.

3. Arrangemang av blommor

De konstgjorda blommornas stjälkar har olika längd. Välj hellre för långa än för korta stjälkar. Stjälken på den konstgjorda blomman innehåller tråd så att du kan klippa eller böja stjälken till önskad längd. Med hjälp av tråden kan du böja de konstgjorda blommorna i rätt form.

Nu när du har valt alla möjliga former och färger på blommorna är det dags att arrangera de konstgjorda blommorna. Knyt den konstgjorda buketten i handen för bästa resultat. Arrangera först alla konstgjorda blommor från lång till kort i en rad från vänster till höger. Ta den första konstgjorda blomman i handen och korsfäst nästa konstgjorda blomma över den. Vänd på den konstgjorda buketten ibland så att den ser bra ut från alla håll. Se till att hålla blomstjälkarna lika långa nedtill. När du har arrangerat alla konstgjorda blommor kan du lägga till lite mer grönska. Detta kommer att fylla ut buketten och få det att se ut som om det finns fler konstgjorda blommor i den konstgjorda buketten.

4. Välj en vas

Som en allmän regel bör buketten vara en och en halv gånger högre än vasens höjd. Konstgjorda blommor är tyngre än riktiga blommor. Det betyder att du måste vara försiktig så att vasen inte välter. Fyll därför vasen med lite vatten eller lägg till exempel några dekorativa stenar i den. För en fältbukett är en hög vas bäst, men för till exempel en klassisk bukett är en lägre vas finare. Så tänk noga igenom vilken typ av bukett du vill ha innan du väljer vas.

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Har du inget konto än?
Skapa konto